csütörtök, február 21, 2013

A world full of idiots

Mikor már azt gondolnám, képben vagyok az emberek ostobaságát illetően, mindig sikerül meglepni  valakiknek. Én elfogadom, hogy mások vagyunk, különböző jellemzőkkel, kívül-belül, más értékrenddel, ízléssel, etc. De hogy valaki azzal akarjon bevágódni, hogy leszól valamit, aminek a miben voltát fel nem fogni se képes, mégis olyan hévvel fujjogja le, mint anno a keresztes hadjáratokat vezették, de annak legalább volt valami elhintett értelme, az már igencsak vérlázító.

Először is, jó lenne, ha a többség nemcsak sminket kenne magára, hanem felszedne némi műveltséget is, aztán megtanulhatná, hogyha alapból nincs igaza, nem terjeszt ökörségeket. Aztán valahogy el is kéne jutni arra a szintre, hogy ne csak lássam, de meg is értsem a dolgokat, illetve nem próbálok azzal figyelmet szerezni, hogy belekötök valamibe, amin egy piszkos folt sem található. De olyan jó szembemenni az árral, csatlakozni egy-egy sodráshoz, és azt hinni, hogy hú de kibaszottul tökösek vagyunk, nemde?

Nem vagyok képes megérteni, miért kell folyton hibát keresni mindenben, leszólni, ahelyett, hogy magába nézne mindenki, és belátná, hogy a tökéletes ugyan nem létezik, de valami jócskán súrolhatja azt? Miért kell azt terjeszteni, hogy valami szar, ami egyedien, kiemelkedően szenzációs, miért kell azt mondani, hogy valaki playbackel, csak mert nincs egyetlen hamis hang, egyetlen félrepengetés, egyetlen félrecsapás? Igen, a Muse-ról beszélek, és a tegnap esti baszott jó Brit Awards nyitófellépésükről. Az, kérem szépen, ugyan nem volt playback, és aki ezt ki meri ejteni a túlrúzsozott száján, meg le meri írni az apuci meg anyuci pénzén vett hiperszuperoltáricsúcs telefonján, annak nemhogy a hallását kéne megnézetnie, de egyenesen le kéne vetni a Mount Everestről, főleg azután, hogy meri ócsárolni, meg olyat terjeszteni, ami mérhetetlen nagy blődség... 

A jövő ezeknek az útszéli picsáknak a kezébe kerül, akiknek nemcsak az értékrendje korcsosult, az egész világképük elcseszett úgy, ahogy van, de azt hiszik, övék a világ, és röhögve köpnek a szemedbe, csak azért mert több zsebpénzt kapnak és több férfi nemi szervet vesznek a szájukba, mint te. És még az a tévképzet is él a kicsiny kis agyukban, hogy mindez annyira kúl... Egyszerűen felháborító.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése