hétfő, szeptember 07, 2015

Őszbe fordulva

Megint hideg van. Ha lehetek őszinte, sosem értettem azokat az emberi lényeket, akik azt őszt és a telet részesítették előnyben. Jó, beismerem, hogy nyáron tényleg lehet tikkasztó a hőség, de hát...


"Ha fázol, csak magadra veszel egy újabb réteget, viszont ha iszonyú meleg van, egy idő után nem tudsz hova vetkőzni" - oké, oké, igaz, de kérem én! Egyenesen utálok fázni, a fázásnál pedig csak egy dolgot utálok jobban: ha melegen kell öltöznöm. A pulcsi mindig zavart, a farmer sose elég meleg, a csizmám folyton beázik, kerüljön kétezerbe vagy tízszer annyiba, a kabáttal meg csak a baj van; helyet kell neki keresni, aztán szépen el is lehet hagyni.

Szó mi szó, szeretem az ősz tarka színeit, a tél mesés csillagképeit, de a hideg akkor is túl hideg, a napfény túl messze van a felhők vastag sávja mögött, a tavaszból pedig sose elég. Nem is a nyár hiányzik igazán, hanem az a mámoros időszak, amikor a madarak reménnyel telve zengenek, amikor a pollentől eldugul az orrom, és mindenféle növény életre kel, virágzik. Bárcsak tovább tartana a tavasz, bárcsak lenne egy hely, ahol sosincs vége.

A filozofálást félretéve, még mindig tűkön ülve várok, hogy feltalálják a hordozható radiátort, a meleg kabátot - bízom Bennetek, japánok! -, vagy ha már rég megalkották ezeket a csudijó cuccokat, miért nem lett tömegcikk, hol vannak a fincsi leárazások, kiárusítások?
Mivel azonban tudom, megunnám a folytonos tavaszt is, lehet felőlem ősz és tél, csak miért olyan szemét az idő, hogy a kellemesebb hónapok sokkal gyorsabban elmennek, az a depis hat hónap meg alig csoszog...

Persze a hidegnek is megvannak a maga előnyei, pl. nem olvad el a laptopom, amikor ezerrel nyüstölöm, hiszen a hűvösebb idő miatt nem tud annyira felmelegedni, de hát az ujjaim is befagynak félúton gépelés közben... Eggyel több ok arra, miért nem tudok írni.

* ** *

Már második hete abszolút kedvenc Halsey Badlands c. albuma, 
szeretettel ajánlom minden kedves zenekedvelőnek. :)




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése