péntek, május 06, 2016

Szinkronicitás

Fura egybeesések, misztikus véletlenek? Gondolsz valamire, s az megtörténik, esetleg valaki más tőled függetlenül ugyanazt vagy hasonlót ejt el, tesz, amire pillanatokkal korábban te is gondoltál? Egy teória szerint nincsenek véletlenek, hanem az egész Univerzum, benne minden élőlénnyel összhangban van, így minden véletlennek tűnő eseménynek jelentése, sőt mondanivalója van a számunkra, csak nyitott szemmel kell járjunk, hogy észrevegyük és megértsük őket. Tömören ez a szinkronicitás.

Humbug, nem humbug?

Bár érdeklődöm az ezotéria iránt, mégis nehéznek érzem beszélni róla. Nem csupán azért, mert annyi a szkeptikus, gúnyolódó ember, vagy azért, mert alapjában véve nehezemre esik kiselőadást tartani bármiről is, hanem mert úgy vélem, nem elég, sőt, nem is lehet az emberek tudatát tágítani azzal, ha eléjük tárjuk a száraz tényeket, mint afféle történelmi leckét. Szerintem mindenkinek megvan a maga lelki meg egyéb érettsége, s ha nem éri el azt a „szintet”, mondhat neki bárki bármit, akkor se fogja elhinni, ha neonlámpákkal villogtatják elé...

Azt hiszem, mindenkinek a maga bőrén kell megtapasztalni dolgokat, nemcsak egyszer, hanem addig, amíg valóban el nem oszlik a szemünkről a hályog és rá nem jövünk, mi is áll a dolgok hátterében igazán.

Tapasztalat

Nem szeretek ilyen, „nem hétköznapi” dolgokról beszélni másokkal, mert részben sose vesznek igazán komolyan – vagy csak kevesen –, másrészt néha olyan röhejesnek érzem, ami velem történni szokott, hogy nem is merem elmesélni másnak, lévén, hogy úgyis kiröhögne csak...  Mert végül is én is reagálhatom túl, nem?
Azonban amikor tényleg gondolok valamire, aztán be is következik, sokszor hajszál pontosan, legyen szó jóról vagy rosszról, az igazán megráz, hiszen nem is nagyon tudom hova tenni. Mármint most tényleg lenne egy bábmester, aki így elrendezi a dolgokat, vagy hogy is van ez az egész tulajdonképpen? Mindannyian csakis zsinóron rángatott, amnéziás babák lennénk, akik olyan morbidak, hogy újra ás újra megszületve, mindent folyton elölről kezdve áhítoznak elérni valami magasabb szellemi és lelki fejlettséget? Hát nem tényleg őrület az egész?!


Viszont tény, hogy gyakran találom magam érdekes élethelyzetekben, és gyakran történik meg velem ugyanaz a dolog, én pedig bármennyi okosító és elmetágító varázscikket olvasok a neten vagy könyvek lapjain, akkor se igazán tudom megfejteni, mi a mondanivalója az Univerzumnak most mégis, vagy hogy mi a francot kellene megtanulnom, vagy éppen tennem, hogy „jó” is legyen az végre.

Abban viszont valamelyest hiszek, hogy valamilyen szinten mind összekapcsolódunk, nem is tudom igazán kifejezni, de végtére is talán csak azért történnek ilyen különös dolgok, mert leegyszerűsítve is igaz, hogy mind egy hajóban evezünk az élet csodás, ámbár éppolyan borzasztó vadvizén.

* ** *

Ha érdeklődnél, ajánlom figyelmedbe Az ébredés hajnalán... című blogot, ahol sokkal elgondolkodtatóbb és szebben megfogalmazott cikkeket közölnek spirituális témákban, köztük a szinkronicitásról is.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése