szombat, február 21, 2015

Vitaminbomba

Történelmi pillanat előtt állunk, hiszen az első receptes bejegyzést készülök közzétenni a blogon. Ámbár nem kell semmi extrára gondolni, a soron következő étek inkább nevezhető egy alkalmi nasinak vagy egy könnyű reggelinek. Az ötletet igazság szerint egy Twitter ismerősömtől vettem, aki olyan ínycsiklandó képet töltött fel egy nap a reggeli csemegéjéről, hogy azonmód megkívántam, és azóta rendszeresen készítek magamnak én is.

Piper joghurtos gyümölcssalátája


Ennél sokkal többet szoktam készíteni belőle,
csak ez a picurka tányérom néz ki a legjobban,
és a fotóhoz kisebb adagot vettem.


Hozzávalók:
  • kivi
  • alma
  • banán
  • 1 doboz Natúr Danone Aktívia

Általában 2-4 kivit veszek egy fél almához és egy banánhoz, mert egy egész alma gyakran túl sok szokott lenni, és a másik két gyümölcs szinte elveszik közte, de igazság szerint mikor milyen kedvem van, annyit. 

A gyümölcsöket megpucolom és összevágom – az almát is meg szoktam hámozni, de ez ízlésfüggő, láttam olyat, aki rajta hagyta a héját –, összekeverem őket, hogy vegyesen elszórva legyenek a tányérban, majd ráöntöm a joghurtot, még egyszer összekeverem, és már fogyasztható is.
A joghurtból egy dobozzal bőségesen elég szokott lenni a gyümölcshöz, de attól függ, mekkora adagot akarsz elkészíteni, illetve hány főre. Hosszabb időre tárolni nem javaslom, mert egyszer fél délutánra a hűtőbe tettem a maradékot, és a banán förtelmesen megbarnult... Mindenesetre én percek alatt el szoktam pusztítani az adagom, mert olyan finom, hogy egyszerűen eteti magát, és teljes mértékben függő lettem.


Ha kedvetek van, én könnyű szívvel javaslom, mert bár kimondottan nem fogyókúrázom, és szeretek enni, egy kis gyümölcs sosem árt, különöse a téli hónapokban, a banán a kivivel pedig olyan finom ízegyveleget alkot, hogy egyenesen már rászoktam, és gyakran eszek naponta többször akár sorozat- vagy filmnézés mellé is.

* ** *
Még egészen új vagyok a gyümölcssaláták világában, ha van egy jó recepted, oszd meg velem nyugodtan!



2 megjegyzés:

  1. Ma ezt reggeliztem, csak banán nélkül, mert nem volt itthon. Legközelebb szerintem teszek majd rá egy kis fahéjat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz a tippet, fahéjjal még nem próbáltam. :D

      Én eléggé le tudok ragadni egyvalaminél, ha rákaptam, viszont egy idő után megunom, szóval keresgélek, hogyan máshogy tudnám még variálni, hogy ne mindig ugyanazt egyem.

      Törlés